Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Fitness-mässa

 

I helgen var det fitness-mässa på Stockholmsmässan. Där kunde man prova på både träningsredskap, Tempuramadrasser och kosttillskott av olika slag, och anta olika utmaningar.

Den här helgen har det varit fitness-mässa på Stockholmsmässan i Älvsjö. Den hette tidigare Allt för hälsan och täckte hälsospektrumet väldigt generellt, alltså allmänt välmående. De hade även ett par bokbord med böcker om träning och psykologi. Det finns inte nu längre. Numera är mässan väldigt inriktad mot styrketräning och bodybuilding. De hade till och med en amatörtävling för bodybuildare. På ett annat ställe hade de en uppvisning som krävde både styrka och smidighet när man skulle hänga i en ställning och göra konster.

I övrigt var det mycket försäljning av energidryck, proteindryck, proteinpulver, proteinbarer och diverse andra kosttillskott, en mängd olika märken av varje kostslag. Gymgrossisten var där och sålde kosttillskott. Dessutom kunde man testa och köpa olika redskap. Ett känt energidryckesmärke hade en utmaning som de filmade för Tiktok. Man skulle hålla en platta, 24 burkar, på raka armar framför sig i en minut och tjugo sekunder. då fick man behålla hela plattan. Naturligtvis kunde man köpa träningskläder också, mest T-shirts.  Men den övriga delen av hälsan, förutom fitness, var inte helt bortglömd. En grupp naprapater var där och marknadsförde sig och gav massage, det kan vara skönt om man tränat mycket och känner sig stel. Och Therabody massagestolar såg intressanta ut. En sådan kan man ju ha stående hemma.

I bortre änden av stora hallen hade en stor yta tillägnats kampsportsmässan där fem olika kampsporter visades upp; judo, kendo, Brazilian jiujitsu, submission wrestling och Wushu. Där var det mycket lugnare stämning än i resten av mässan.

Bredvid avdelningen för styrketräning fanns det en ganska stor avdelning för make-up av någon anledning. Man kan undra vad make-up har med fitness att göra? Det kanske handlar om allmänt välmående, om man känner sig fin så mår man bättre. Det var väl därför Tempura var där och visade upp sina madrasser också, för det allmäna välmåendet.

Bild: Prova på tynglyftning. Foto: Tobias Dahlén / Sweden Photo Passion