Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Nina Wähä och Anna Takanen går ombord på Dramaten med M/S Tiamantti

Musik, gräl och dimma på Dramaten när författaren Nina Wähä debuterar som dramatiker med M/S Tiamantti i regi av Anna Takanen. Pjäsen är en musikalisk dramakomedi om tre systrar på drift. I rollen som systrarna syns Thérèse Brunnander, Tanja Lorentzon och Sofia Pekkari. Urpremiär den 15 april på Lilla scenen.

De tre systrarna i M/S Tiamantti ska begrava sin mamma hemma i moderlandet men så fort de går ombord på Finlandsfärjan börjar grälen.

Anna Takanen som står för regi är även författare, skådespelare och har varit teaterchef för Kulturhuset Stadsteatern. Med M/S Tiamantti debuterar hon som regissör på Dramaten. Det är en öm, rå och rolig berättelse. – Genren är en form av musikalisk dramakomedi. Vi följer systrarnas oförsonade uppgörelser kring barndom och varandra. Vi möter också personalen som sett och hört allt. Båten åker in i en dimbank, alla super till, dansar och möts på nytt. Så när gryningen kommer är alla lite mer sårbara människor med öppen blick, säger Anna Takanen.

Pjäsen är skriven av författaren Nina Wähä, vars mamma härstammar från finska Tornedalen där hon spenderade sommarloven tillsammans med kusinerna. – Båten är för mig en väldigt tydlig brygga mellan mina två identiteter, mellan mitt svenska och mitt finska jag. Den krocken är inte alltid smärtfri men den är alltid fylld med mycket skratt och igenkänning, säger Nina Wähä.

Föreställningen innehåller tio nykomponerade låtar av Mitja Sirén. Medverkar gör: Kicki Bramberg, Thérèse Brunnander, Thora Möller Jensen, Tanja Lorentzon, Jarmo Mäkinen, Sofia Pekkari, Mitja Sirén och Birthe Wingren.

Källa: Operan
Foto: Aorta