Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Antikrundans inspelningsplatser sommaren 2023

I sommar åker Antikrundan ut på sin årliga turné för 35:e gången och i kvällens avsnitt avslöjas vilka orter som Anne Lundberg och experterna kommer att besöka. Inspelningarna startar med ett besök i 100-årsjubilaren Stockholms stadshus, följt av ett utlandsbesök till Mariehamn på Åland och vidare till Borlänge, Motala, Karlskrona och Landskrona.

– Det är både roligt och hedrande att vi kan spela in i Blå hallen i Stockholms stadshus i år, ett hus som i sig självt bär så många historier om arkitektur, möten och föremål. Vi är också glada att återvända till Mariehamn och Karlskrona som bägge två var succéer förra gången. Och det är roligt att äntligen få komma tillbaka till Motala, Borlänge och Landskrona som fått vänta länge på ett återbesök – men plötsligt så händer det! säger Pernilla Månsson Colt, producent för Antikrundan.

Sommaren 2023 startar Antikrundans turné i anrika Stockholms stadshus som dessutom firar 100 år i år. Datum för samtliga inspelningar är:
20 augusti: Stockholms stadshus
22 augusti: Mariehamn Alandica, Åland
27 augusti: Borlänge Rommehedslägret
29 augusti: Motala, Lokverkstan
31 augusti: Karlskrona Stumholmen
2 september: Landskrona Konsthall

Antikrundan är en av SVT:s stora succéer och i år är det 35 år sedan programmet sändes för allra första gången. Många av de folkkära experterna, såsom Knut Knutson, Bo Knutsson och Anette Granlund, har varit med sedan starten 1989. Men även flera av de mer nytillkomna experterna kommer att delta i årets inspelningar, såsom bland andra Rickard Thunér, Carolina Tüür och Joakim Bengtsson.

– Att vi startar sommarens turné med att spela in Antikrundan i Blå hallen i Stockholms stadshus känns fantastiskt – jag kan inte tänka mig en vackrare plats att starta Antikrundan på! Att även få ta med Antikrundan till Åland känns helt rätt i dessa tider av tätare kontakt och närmare samarbete mellan Sverige och Finland. Det känns helt enkelt som en kanonrunda och jag längtar redan till augusti, säger Anne Lundberg, programledare för Antikrundan sedan 24 år tillbaka.

Källa: SVT

Bild: Fausto Acke och ägaren Claes Moser. Foto: Holger.Ellgaard