Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Petra Marklund gör årets Pride-låt 2023

Petra Marklund firar 20 år som artist och har fått den stora äran att göra årets Pride låt 2023. Stockholm Pride har storslaget 25-årsjubileum – tillsammans sprider de budskapet om att kärleken måste segra, genom årets låt ”Ocean of Love”.

I år är det 20 år sedan artisten September explosionsartat tog sig in på den internationella musikscenen med hitlåtar som ”La la la (never give it up)”, ”Satellites” och ”Cry for You”. Hon fängslade publiker över hela världen med sin energiska dansmusik och kraftfulla sång. Under det senaste decenniet har Petra Marklund skrivit och släppt musik på svenska under sitt eget namn ­och blivit en självklar del av den svenska kollektiva själen.

”Ocean of Love är min discohyllning till pridepubliken och handlar om havet av kärlek som finns därute. Och om att våga låta sig falla fritt trots alla vrickade omständigheter. Det finns så mycket njutning. Den är till för oss. Nu dyker vi i!” ­­– Petra Marklund

Årets officiella Pride-låt ”Ocean of love” är en kraftfull discosång som släpps den 28 juli. Låten hyllar mångfald och ger individer möjlighet att omfamna sitt sanna jag. Låten kommer också att få spegla hennes 20 år som artist och ges därför ut på alla streamingtjänster under både Petra Marklund och September.

”Vi är jätteglada att vi kan samarbeta om Årets Låt med en av Sveriges största artister, Petra Marklund. Extra passande att vi gör det i år när Stockholm Pride fyller 25 år och Petra firar 20 år som artist. ’Ocean of Love’ är en låt vi tycker passar årets tema om att fira den mångfald som finns i vårt community” – Fredrik Saweståhl, ordförande Stockholm Pride

Framträdanden av Petra Marklund sker
1 juli, Pride Helsingborg
5 augusti, Pride Stockholm

Källa: United Stage

Bild: Petra Marklund. Fotograf: Daniela Spiroska