Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Många besökte Bröllopsmässan i Ulriksdal

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

Det är oftast både fint och vackert och väldigt romantiskt så klart med bröllop så en sån mässa blir lätt en trevlig upplevelse. Den här mässan var placerad i Ullriksdals Slottsträdgård med ett centralt stort evenemangstält placerat som en så kallad lounge.Den vackra slottsträdgården gör det perfekt för en sån här bröllopsmässa . Man kan gå emellan de olika montrarna i stortältet, kanske smaka på nåt gott att dricka eller äta nåt på  restaurangdelen.

De hade placerat ut några friggebodar bredvid som fungerade bra som omklädningsrum för de fina modellerna eller som små kontor för företag.Sponsorerna hade ju självklart egna små hus eller montrar. Den obligatoriska modevisningen med bröllopskläder kunde visas på en liten catwalkscen.De hade till och med en liten iordningställd en vigselplats med stolar och tält där en präst skulle kunna förätta vigsel.

Några historiska kläder visades upp som lite annorlunda utstyrsel om man vill ha ett lite annorlunda tema av bröllopet tex 1600-tal eller 1700-tal.

Vidare fanns det lite gamla hästvagnar och en släde uppställda  om paret vill åka på ett lite klassiskt maner. Finns även en vagn liknande viktorias vagn att hyra men den var inte på plats nu.

Om några vill ha en modernare variant av transport så fanns en samling med exklusiva sportbilar som också kunde hyras.

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

De hade så klart en fin liten modevisning av bröllopsklänningar på catwalken från Cosmos. Det var bland annat vitt och cremevitt som var vanligast färgval ,men det finns ju många olika typer av klänningar även för brudnäbbar och brudtärnor .

Efter klänningar följde en uppvisning av  accessoarer från Aldestam som erbjöd väldigt låga priser totalt sett  jämfört med många andra på sina kreationer. Man kunde komma undan med någon tusenlapp eller två totalt.Vilket är lite mot vad en del tar för en enda accessoar bara.

Efter ett trevligt besök vände vi kosan hemmåt förbi slottet. Där kom passande nog ett bröllopspar med följe, de var faktiskt från Eritrea berättade en släkting. De passade på att fotograferas framför Ulriksdals slott innan de skulle vidare till okänd plats. Släktingarna sa att de inte visste var paret skulle vigas , det var bara att följa med så det blir en överaskning var det kommer ske. Vi önskade lycka till och gick vidare genom grönskan utanför slottet mot parkeringen. Kunde nästan inte planera bättre.