Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Porsche på väg att slå säljrekord

911 GT2 RS. Foto: Porsche.

2010 kan bli Porsche Sveriges mest framgångsrika år någonsin. Hittills i år har Porsche registrerat 410 bilar. Med den takten räknar Porsche Sverige med att nå närmare 500 registrerade bilar och slå rekordet från 2007 då 480 Porsche registrerades.

En viktig orsak till de goda siffrorna är nya Cayenne som ordertecknats i drygt 160 exemplar trots att den inte lanserades förrän den 8 maj i år.

Att kunderna till en stor SUV som Cayenne är miljömedvetna visas av att hälften av de ordertecknade bilarna är dieseldrivna och hela 25 procent består av den exklusiva Cayenne S Hybrid.

-Det är den lyckosamma introduktionen av Cayenne som bidragit till de fina siffrorna. Dessutom har Panamera gått extremt bra, säger Bosse Janson, vd för Porsche Sverige.

Porsche Panamera har blivit en försäljningssuccé som överträffat försäljningsmålen med marginal. Sedan försäljningsstarten 9 september förra året har 150 bilar ordertecknats, men än dubbelt så många som ursprungligen planerats.

Panamera står nu för elva procent av D-segmentet och Porsche har under 2010 från sina sex försäljningsställen registrerat fler Panamera än konkurrenterna har av BMW 7-serie, Mercedes S-Klass och Audi A8.

Porsche 911 dominerar i det så kallade supersportsegmentet och håller cirka 50 procent av den klassen. Under 2010 har nya 911 GT3 RS, 911 Turbo, 911 Turbo S lanserats.

Porsches marknadsandel är hittills i år 0,18 procent mot 0,14 procent förra året, trots att totalmarknaden också ökat.

Inför nästa säsong av Carrera Cup Scandinavia har Porsche ordertecknat 24 nya GT3 Cup bilar som kommer att levereras till teamen under senare delen av januari 2011.

Nästa år satsar Porsche Sverige stort och flyttar sitt huvudkontor från Södertälje till Porsche Center Stockholm på Smista Allé söder om Stockholm.

-Fördelen är att vi kommer närmare marknaden och kan utnyttja samma verkstad för våra press- och demobilar.

-Vi ser med tillförsikt fram mot 2011 då vi bland annat planerar hela tolv modellintroduktioner, säger Bosse Janson.

Källa: Mynewsdesk.