Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Gratis skidåkning i Hammarbybacken

Foto: Ski Star Hammarbybacken.

Lördagen den 5 februari arrangerar SkiStar för andra året i rad Hammarbybackens Dag. Ett populärt evenemang som syftar till att uppmuntra barn och ungdomar till att testa alpin skidåkning, centralt i Stockholm. Barn och ungdomar upp till 18 år bjuds på gratis skidåkning, prova-på-skidskola och aktiviteter som pågår under hela dagen, från kl. 10.00 till 15.00.

De följer upp förra årets succé och erbjuder tillsammans med sina partners gratis skidåkning och aktivering i Hammarbybacken under Hammarbybackens Dag.

– Undersökningar visar att barn och ungdomar rör på sig mindre och får allt sämre kondition. Vi hoppas att Hammarbybackens Dag ska få fler barn och ungdomar att komma ut i friska luften, upptäcka alpin skidåkning och att lämna datorer och TV-spel hemma, säger Mathias Lindström, marknads- och försäljningsansvarig, SkiStar.

Flera aktiviteter på plats

Förutom gratis SkiPass för barn och ungdomar så kommer det även anordnas en rad olika aktiviteter på plats. Svenska Alpina Skidförbundet arrangerar en skidtävling för de tävlingssugna, och innan tävlingen kommer det även hållas en uppvärmning av träningskedjan Actic. Friluftsfrämjandet finns på plats för att berätta om skidskolan samt ha kortare prova-på lektioner och Hjälmprojektet kommer att vara på plats för att informera om hur viktigt det är att använda hjälm när man åker utför.

– Tack vare det fina snöläget har vi redan haft en bra säsong i Hammarbybacken med rekordtidig öppning och många besökare. Det känns jättekul att för andra året i rad kunna ge något tillbaka till alla våra besökare och förhoppningsvis locka nya genom att erbjuda gratis skidåkning, prova- på-skidskola och tävlingar i backen tillsammans med våra partners, säger John Andersson, platschef Hammarbybacken.

Vad: Gratis skidåkning för barn och ungdomar upp till 18 år

När: Lördagen den 5 februari från kl. 10.00 till 15.00 (liftarna har öppet från 09.00 till 18.00)

Var: Hammarbybacken, Hammarby Fabriksväg 111, 120 33 Stockholm

Källa: SkiStar Hammarbybacken