Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Nytt misslyckande för Zlatan

Foto: Wikimedia

Nytt misslyckande för Zlatan – När Tottenham tog sig till sin första Champions League-kvartsfinal

Många tunga år för Zlatan – mannen vars enda mål var att vinna Champions League – och inte skulle detta bli mycket bättre. Vi har alla sett hur ”Ibra” kastats ut som en handuk från en brottarring, ur den allra finaste av turneringar år ut och år in. Mestadels av just engelska lag där Zlatan blir syndabock alltjämt. Hade verkligen sett fram emot en ny supersvensk i ett ny-byggande Milan där han äntligen kunde uppfylla sin dröm han aldrig någonsin fått uppleva.

Efter förra mötet mot Tottenham – som uppfyllt förväntningar man inte kunde drömma om den här säsongen – på den magiska San Siro-arenan, så trodde jag att Milan kunde hämta hem det här trots ett sent bortamål från Peter Crouch. Just anfallet från Tottenham säger det mesta om vilket underskattat lag det här är. När Aaron Lennon sprang som en antilop på högerkanten visste jag att ” Milanellos” backlinje inte skulle hinna med den unge landslags-yttern från England. Då spelade det italienska storlaget dålig fotboll. Måste jag erkänna. Men visst fanns glimtarna av briljans där men dom gav absolut ingenting. Det mesta förstördes av den lille terriern Gennaro Gattuso, vars tacklingar gav absolut ingenting heller. Måste ändå medge att han är verkligen en av världens allra största profiler genom sin passion och kämparglöd för det han älskar mest. Fotbollen.

Till onsdagens match var han avstängd dock, men så mycket märktes det inte på Milans spel. Zlatan visade verkligen att han ville hjälpa sina medspelare. Pato löpte precis som han skulle göra men hans avslut från matchen mot Napoli önskade han nog han haft här på White Hart Lane. Robinho var stundtals riktigt briljant men även han önskade sig nog bättre avslut.
De tre forwards var ändå ett stort hot mot Harry Redknapps backlinje där många anfall skapades som vanligt genom vår egen Ibrahimovic som regissör. Tottenham svarade aldrig riktigt på detta utan hade redan planen klar innan matchen startade: Defensiv kontringsfotboll!

Man får ändå beundra Redknapps mod att använda ett så primitivt spelsätt mot ett av europas genom historiens största klubblag. Dock fann Peter Crouch ingen lycka på planen ikväll men kunde istället glädjas åt slutsignalen senare. Än roligare för Tottenham är att det är deras första CL- turnering går ända till kvartsfinal.
Som sagt, än en gång får Zlatan nöja sig med att komma till åttondelsfinal, men nog tror jag att innan hans karriär är slut så kommer vi nog se ett fantastiskt slut på denna saga som säkerligen skrivs i historieböckerna förevigt. Låt oss hoppas det, för svensk fotbolls skull.

Text: Viktor Andersson.