Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Polisen mobiliserar för säker påsktrafik

Påskhelgen är för många ett årligt tillfälle att träffas och umgås i naturen och polisen i Norrbotten kommer att ha förstärkt bevakning i trafiken på vägar och i terrängen.

Erfarenhetsmässigt vet vi att påskhelgen är en av de mest trafikintensiva helgerna under hela året. Många norrbottningar och tillresta vistas i och kring stugområden, skärgården, husvagnsparkeringar, turistanläggningar och fjällhotell.

Polisens långsiktiga mål med trafikövervakningen är att minska antalet olyckor och öka tryggheten för trafikanter och andra i trafiken. Under påskhelgen kommer ett 40-tal poliser att vara i tjänst för trafikövervakning på olika platser runt om i länet. Vid behov kommer polisen att samverka med flera andra organisationer, t ex Fjällräddningen, Tullen, Länsstyrelsens naturbevakare och Kustbevakningen.

Förutom löpande rapportering av aktuella händelser kommer Länskommunikationscentralen varje dygn att göra en sammanfattning av trafikövervakningen som publiceras på Polisens webbplats under ”Hänt senaste dygnet”.

Källa: Polisen