Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Med anledning av händelserna i Tynnered har polisen en särskild kommendering.

Polismyndigheten har ställt sina gemensamma resurser till kommenderingschefen förfogande efter oroligheterna i Tynneryd.

” Polisledningen ser mycket allvarligt på det som hänt de senaste dygnen i Tynnered. Polismyndigheten har därför beslutat om en så kallad särskild händelse, där myndighetens gemensamma resurs ställs till kommenderingschefens förfogande.”

”Polisens mål är att förhindra ytterligare brott och ordningsstörningar. Genom närvaro i området hoppas polisen kunna skapa trygghet och upprätta en kontakt med allmänheten som bor i området. På så sätt hoppas man både sprida och få information.”

”Kommenderingschef för insatsen är polismästare Lars Klevensparr. Polisinsatschef under kväll/natt är Charlotte Wiik/ Thomas Delerud.”

Det ingår både uniformerad och även civil polis ifrån hela området i kommenderingen. Det bedrivs både patrullering med målade bilar och civil underättelseverksamhet i området. Händer nåt allvarligt nån annanstans så ska de vara ganska mobila och kan lätt flytta insatsen.
De två unga män som tidigare gripits har nu även häktats ,troligen för grov skadegörelse säger polisens presstalesman Stefan Gustafsson. Enligt senaste rapporter ska det vara ganska lugnt i området.

Men strax efter började det hända saker igen. Det rapporterades senare att det hade samlats ett 20-tal ungdomar på safirgatan. Några ska även ha kastat burkar på polisbilar.

Källa: Polisen.