Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Toby Keith till Stockholm i november

Toby Keith Foto: Wikimedia

Att Toby Keith är en av country-världens absoluta fixstjärnor är omöjligt att förneka och att hans karriär är en succé som saknar motstycke är svårt att förbise. Keith har haft närmare tjugo låtar på Billboardlistans förstaplats vid olika tillfällen och av hans enorma skivkatalog har över femton album sålt mer än platina. Han fyller arenor vart han än uppträder och hans fanskara blir större och större för varje gång en av hans makalösa shower går av stapeln.
I höst kommer han till Sverige och spelar på Cirkus i Stockholm.

Toby Keith har sedan debuten 1993 hållit en stadig position bland Nashvilles alla stjärnor. Han har både blivit Grammy-nominerad och erhållit utmärkelser från American Music Awards, Country Music Awards och Country Music Association Awards. I hans repertoar finns sådana monsterhits som ”Who’s your daddy”, ”Courtesy of The Red, White & Blue”, ”Cowboy”, ”How do you like me now” och ”God love her”. Keith har även spelat för de amerikanska soldaterna i Afghanistan, Irak och Sydkorea.

I oktober förra året släpptes Keiths fjortonde album, ”Bullets In The Gun”, som drog rakt in på både Billboard 200:s och Top Country Album förstaplats. Med 71.000 exemplar sålda första veckan var det en given succé. Med sitt nya album in ryggsäcken är han nu ute på sin American Ride-turné som går för utsålda hus. Till Sverige kommer han laddad efter att finslipat sin show i USA och kommer utan tvekan att bli en av årets största kvällar.

Källa: Live Nation