Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Rugby: Förlust mot gruppvinnarna Spanien

I EMs tredje match blev det svensk förlust mot gruppvinnarna Spanien. Det var dock en mycket jämnare match än någon utomstående kunnat förvänta sig. Svenskorna spelade en fantastiskt bra rugby och dominerade matchbilden under större delen av första halvlek. I början på andra halvlek avgjorde dock spanjorskornas större uthållighet innan byten gett ny kraft till svenska laget. Resultatet skrevs 18-3 (8-3).

Matchen började direkt med stor press från det svenska laget, men en straff mot svenskorna i närheten av det egna målet gav de första tre poängen till Spanien. Därefter fortsatte svenskorna sitt driv vilket
ledde till en straff i spanjorskornas planhalva. Tyvärr omsattes inte detta till poäng, utan istället lyckades Spanien driva in ett försök i sextonde minuten.

Sverige fortsatte driva på och parkerade på spansk planhalva, men visst slarv i avsluten gjorde att det inte ledde till försök för svenskorna. Dock fick de en straff framför stolparna som Emma Skagerlind satte. Med
fortsatt starkt spel från Sverige blev detta halvtidsresultatet: 8-3 till Spanien.

I andra halvlek fortsatte svenskorna sin press mot spanjorskorna. Tio minuter in i andra halvlek började dock trötthet märkas i det svenska laget och de mer erfarna spanjorskorna gjorde två försök inom loppet av fem minuter. Några byten i det Svenska laget fick dock upp energin igen och spanjorskorna kom därefter inte in i matchen, vilket gav slutresultatet 18-3.

Detta resultat innebär att spanjorskorna vinner gruppen och spelar EM-final till helgen. Svenskorna spelar å sin sida match om femteplatsen på lördag kl 12.30. Sannolika motståndare är Ryssland som slog Holland i första matchen.