Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Smaka på Stockholm 20 år med världskockar som lagar mat på scen i Kungsan

Fem världskockar på scen lagar mat på Kungsträdgårdens Stora scen idag på Smaka på Stockholm stora matfestival som firar 20 år.

Idag klockan 17.00 lagar Sveriges samtliga fem medaljörer i Bocuse d’Or, VM-för kockar, mat på Kungsträdgårdens Stora scen. Ett 100-tal lyckliga i publiken får smaka kreationerna.

Idag framträder medaljörerna för första gången tillsammans. Det sker på Kungsträdgårdens Stora scen under Smaka på Stockholm.

Det är tack vare Mathias Dahlgren (guld), Melker Andersson, Tommy Myllymäki, Henrik Norström och Jonas Lundgren (samtliga silver), som Sverige hamnat på den gastronomiska världskartan och numera rankas som ett matland av internationell toppklass. De fem har hämtat medaljer i den mest prestigefyllda av världens kocktävlingar, Bocuse d’Or i franska Lyon.

Mathias Dahlgren, som driver två stjärnkrogar på Grand Hôtel i Stockholm, är vår hittills ende guldmedaljör. Han säger:

– Jag och mina fyra kockkollegor ser fram emot att möta alla matglada människor i Kungsan, och vi har även nöjet att få bjuda ett antal av dem på något gott. Det är bara synd att maten vi lagar inte räcker till alla…

Källa: Smaka på Stockholm.