Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Starkt Japan slog Sverige med klara 3 -1 i Semifinalen

 

Det blir inget VM-final för Sveriges Damer i Fotbolls- VM.Ett mycket starkt och effektivt Japan vann med klara 3 – 1 mot ett ineffektivt och ganska tamt Sverige.

Det gick inte alls bra i Semifinalen mot Japan. Efter att spelat så lysande och tempostarkt i kvartsfinalen trodde man kanske att det skulle bli en lättare motståndare än de fruktade Tyskland eller Brasilien. Nu blev det istället precis lika illa med ett otroligt starkt Japan som var bättre på det mesta. Framförallt var de väldigt passningssäkra och effektiva. Jämfört med Sverige som gjorde väldigt mycket felpass och var allmänt fel ute. Efter en fin inledning där vi fick ledningsmålet 1 – 0 efter en fin soloprestation av Josefin Öhqvist gick det snart troll i spelet. Japans effektivit i passningar och kvicka spelare lyckades överlista våra lite felplacerade eller felpassande Svenskor.
När Japan hade kvitterat till 1 – 1 tog det slut på det Svenska initiativet och Japan tog över taktpinnen. De fick hela tiden nya möjligheter att spela som de ville. De kontrollerade faktiskt nästan matchen stora delar. Efter första halvlek stod det fortfarande 1 – 1 och Sverige försökte gjuta mod och komma in i matchen igen. Tyvärr blev det istället Japan som tog chansen när vi missade och tog ledningen med ett fint spelmål till 2 -1. Till råga på allt blev det ingen förbättring utan de kunde snart även trycka in spiken i kistan med 3 – 1 som också blev slutresultat.