Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Bob Dylan + Mark Knopfler = Sant, I höst kommer de till Sverige

 

Bob Dylan Foto: LiveNation

För bara någon vecka sen bjöd Bob Dylan Peace & Love-festivalens publik på en helt fantastisk konsert. Nu kan vi glädja både de som var där och de som missade att Bob Dylan kommer tillbaka, redan i höst. Men inte nog med det, med sig har han ingen mindre än Mark Knopfler. Två levande legender, samma kväll på samma scen. I november intar de Malmö Arena och  Ericsson Globe i Stockholm.

Mark Knopfler har som sångare i Dire Straits och flerfaldig grammisvinnare framgångsrikt kombinerat sina skeva texter med skickliga gitarrslingor för att skapa monsterhittar som Money For Nothing, Sultans Of Swing, Romeo And Juliet och Walk Of Life. Han har också producerat skivor för diverse storstjärnor, däribland Bob Dylan själv. Senast Knopfler var här var 2009 då han gjorde en omtalad spelning på Sofiero Slott.

Bob Dylan behöver knappast någon närmare presentation han heller. Han är musiker, sångare, poet, kompositör och en av den amerikanska populärmusikens mest betydelsefulla och inflytelserika låtskrivare. Dylan har belönats med allt från Grammys till Polarpriset.

Peace & Love-festivalen lyckades i år med sin drömbokning, Bob Dylan. De lyckades också få hit honom i storform och på topphumör. Att återigen få ta emot denna gigant på svensk mark, som uppenbarligen trots sina 70-år är i sitt livs form, och dessutom hälsa Mark Knopfler tillbaka känns både fantastisk kul, ärofyllt och riktigt stort.

Källa: LiveNation