Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Gothia Cup 2011: Idag inleddes kvalificeringsspelen i Kim Källström Trophy

Foto: Gothia Cup

När premiären av Kim Källström Trophy startade på Kviberg idag var Kim Källström på plats för att titta på matcherna och träffa lagen. Det blev en succé och spelare från alla möjliga lag samlades för att få en autograf och en bild tillsammans med sin idol.

– Det är en upplevelse att få vara här och se lagen spela och att kunna ge dessa ungdomar möjligheten att delta i Gothia Cup. Eftersom jag själv har varit med och spelat i Gothia Cup vet jag vilken känsla det är att få spela mot lag från andra länder och delta i denna stora fotbollsfest. Det är någonting som alla unga fotbollsspelare ska ha en möjlighet att få göra, säger Kim Källström.

Idén till den nya klassen fick Kim Källström när han var med och coachade Grunden Bois i Kennet Cup, en turnering till förmån för prostatacancer.

– Jag fick ett otroligt varmt välkomnade av alla spelare och det var verkligen en sann fotbollsglädje ute på planen. Att även ungdomar med utvecklingsstörningar ska få vara med i turneringar som Gothia Cup och få chansen att möta andra kulturer och får lära känna nya människor kändes som en självklarhet, säger Kim Källström.

Kvalificeringsmatcherna som spelades idag är till för att dela in klassen i olika divisioner för att få en så rättvis turnering som möjligt. Finalspelet i klassens olika divisioner avgörs under torsdagen på Heden och avslutas med en prisutdelningsceremoni.

– Mina förhoppningar för veckan är såklart att det ska vara bra väder men framför allt att spelarna kommer att ha roligt och möta nya vänner från olika kulturer och bara ha kul ute på planen. Förhoppningsvis kommer det även att dra en stor publik, för de här lagen bjuder på verkligt underhållande fotboll med äkta idrottsglädje.

Deltagande lag i Kim Källström Trophy 2011: Grunden Bois, 6 lag (Sve), Olympique Lyonnais (Fra), Glostrup I.C. – Handicap (Dan), Special Olympics (Ung), Fässbergs IF (Sve), Ronneby BK (Sve), Johannesbergs LIF (Sve), Husqvarna FF (Sve), Lunds HIF (Sve), Rånäs 4H (Sve), Special Olympics (Bel), Handicapidraet LUI (Dan), Special Olympics (Pol), IF Änglarna (Sve), Special Olympics (Est)