Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Blå måndag 1 augusti Christina Gustafsson och Birgit Lindberg


Sångerskan Christina Gustafsson och pianisten Birgit Lindberg gästar Blå måndag med gitarristerna Erik Söderlind och Anders Färdal. De backas upp av husbandet med Kjell Öhman på piano, Hans Backenroth, bas, och Jocke Ekberg trummor.

Christina Gustafssons musik är lätt att ta till sig, melodiös och svängig med tydliga influenser av blues och pop. Hon har hittills spelat in två skivor i eget namn, där en av musikerna är den hyllade gitarristen Erik Söderlind.

Birgit Lindberg framträdde tidigt med jazzeliten och blev huspianist på Nalen. Sen flyttade hon till Norrland och spelade inte på många år. Men nu är hon tillbaks, mer aktiv än någonsin. Tillsammans med gitarristen Anders Färdal har hon på fem år givit ut tre skivor, där hon blandar eget material med jazzstandards. Det är musik fylld av energi och driv, spelad med stor kärlek och barnslig nyfikenhet.

Den blå måndagen börjar redan kl 17 med verandajazz till maten på Restauration Gubbhyllan, och avslutas med dans till Leif Kronlund och Skansens storband på Galejan.

Källa: Stiftelsen Skansen.