Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Upplev klassisk framtida musik på festival i Bonn

 

Katedral i Bonn Foto: Wikimedia

Beethoven lever upp i Bonn. Här kan alla musikfantaster uppleva den monumentala Beethovenfestivalen under september och oktober med stora stjärnor som Lorin Maazel, Hélène Grimaud och Martin Grubinger.

Under september-oktober, som är Tysklands stora musikhögtid, förvandlas Bonn till en festivalstad som ger nytt liv åt Beethovens klassiska musik. Till musikens hjärta i Bonn tar inte mer än två timmar från Arlanda till Köln/Bonn med flyg.

Festivalen hålls varje år på hösten i Beethovens ära där kända solister, större ensembler, internationella orkestrar samt lovande unga artister samlas för att framföra olika verk. Traditionen sträcker sig ända tillbaka till 1845 med anledning av Beethovens 75-årsdag och har funnits i en modern form sedan 1999.

Under festivalmånaden spelas 62 förstklassiga konserter och operor och fler än 2100 studenter från flertalet skolor i Bonn är engagerade i olika projekt under perioden. Festivalen är nytänkande då det varje år utvecklas nya sätt att sammanföra Beethoven och hans verk på där mottot för hela evenemanget är musik för framtiden.

Mitt i stadens centrum ligger också det berömda Beethoven-museet där Ludwig van Beethoven föddes och var uppvuxen. Museet är välbesökt och gästerna har tillgång till guidade turer både på dagen och kvällen.

Källa: Germanwings