Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Centrala Stockholm invaderades av streetbilar och vrålåk som hade cruising

Sveavägen stod nästan still när det fylldes på med massor av amerikanska vrålåk ,streetcars och andra muskelbilar som samlades under lördagen i Stockholm City.En del fylla och bråk inträffade under kvällen innan polisen blåste av den oplanerade cruisingen strax efter halv ett på natten.Polisen hade satsat på extra resurser denna kväll,med erfarenheter från tidigare år.

Efter en bilutställning i Barkarby blev det som polisen befarade ett improviserat lämmeltåg in till Stockholm och Sveavägen efter bilshowens slut vid 16 tiden. Det var cruising som gällde, med lika mycket sköna bilar och folk som hade ett slags gatufest.Det gällde att visa upp sig och sin häftiga bil för alla som fanns längs med gatan och samtidigt dracks det en del alkohol hos passagerarna och de som stod bredvid längs med gatan.
 
Polisen hade tidigare stängt av trafiken på grund av Pride Paraden som precis avslutades. Tillfället var kanske inte så bra valt då Stockholm Pride festivalen firade avslutningfest i Kungsan samtidigt. Folksamlingarna var ju redan stora efter paraden så risk för trafikkaos var väntat. Det blev en del mindre bråk som vanligt med så mycket bilar och fulla människor.Men efter kl 00.30 skulle polisen blåsa av det hela. Då skulle det vara slut på festen för den här gången. Man undrar ju lite var alla dessa bilar och människor tar vägen sen. Men troligen fortsatte en del av festandet på nån annan plats.