Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Porsche 911 Carrera Cabriolet lanseras till våren

Foto: Porsche

Bara ett par månader efter presentationen av nya 911 Carrera visar Porsche nu den öppna versionen av den nya modellen. Tack vare en ny konstruktion av taket har 911 Cabriolet samma eleganta profil som Coupén. Porsche 911 Carrera Cabriolet lanseras i mars 2012.

Taket är en lättviktskonstruktion där till och med magnesium använts. Det bidrar till att Porsche lyckats vända viktökningstrenden och nya 911 Cabriolet är därför betydligt lättare än sina föregångare. Det innebär sportigare köregenskaper, lägre bränsleförbrukning och bättre komfort.

Motorerna i 911 Cabriolet är desamma som i Coupé-versionerna. 911 Carrera Cabriolet har en 3,4 liters boxersexa med 350 hk (257 kW) som driver bakhjulen via en sjuväxlad manuell växellåda. I 911 Carrera Cabriolet S sitter det en 3,8 liters-motor med 400 hk (294 kW). Som standard har även den modellen en sjuväxlad manuell växellåda.

Därmed fortsätter Porsche att skilja sig från konkurrenterna genom allt bättre bränsleeffektivitet. Båda modellerna drar nu mindre än 10 liter per 100 km. Carrera Cabriolet kan också utrustas med PDK-lådan (Porsche Doppelkupplungsgetriebe). Den sänker såväl förbrukningen som accelerationstiderna.

Med sin längre hjulbas, bredare spårvidd och den nya elektromekaniska styrningen har 911 Cabriolet ännu sportigare, livligare och mer exakta köregenskaper. Beroende på modell finns olika kontrollsystem som standard eller som tillval för att ytterligare förbättra köregenskaperna.

Porsche 911 Carrera Cabriolet kommer att lanseras i Sverige i mars 2012.

Källa: Cisionwire