Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Drömlottning för Sverige – Mardröm för Danmark

Det var en nervkittlande känsla när alla de kvalificerade lagen för EM- 2012 skulle lottas ut i de fyra grupperna. För Sverige blev det en mini-drömlottning där ett av lagen blev en av de två värdnationerna, Ukraina.

EM-2012 utspelas i Polen och Ukraina och står som värdar, därav blev de direktkvalificerade till turneringen. Spanien som är regerande europamästare och världsmästare fick placeras ut i grupp C. Holland, fjolårets VM-silvermedaljörer som också vann sin kvalgrupp, fick inställa sig i grupp B. På förhand var dessa två världslag mardrömsmotståndare för Sveriges del och utifrån en rad experter visa det sig att England vore en av de bästa drömlottningarna.

En annan möjlig motståndare var våra bittraste rivaler och grannlandet Danmark. Danskarna lottades i grupp B tillsammans med redan tillsatta Holland, Tyskland OCH Portugal(!).
En enormt tuff lottning för våra grannar som precis som Holland vann sin kvalgrupp före tvåan Portugal, som då ställs mot varandra igen.

Medan Danmark fick en mardrömsgrupp så måste man säga att vi fick en liten drömgrupp.
Tillsammans med värden Ukraina kommer vi att möta Frankrike och våra följeslagare England. Sverige börjar premiärmatchen mot Ukraina den 11:e juni, sen England den 15:e och till sist Frankrike den 19:e. Notera att alla Sveriges gruppspelsmatcher äger rum i Ukraina.