Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Beslut taget om långsiktig och trygg finansiering för Convictus dagverksamhet Bryggan i Stockholm

Nu får dagverksamheten Bryggan som drivs av föreningen Convictus på Östermalm och i Vantör långsiktig finansiering av Stockholms stad och stadsdelsnämnderna Östermalm och Enskede Årsta Vantör. Verksamheten har under längre tid bedrivits i projektform och därför fått finansieringen på årsbasis. Med den nya överenskommelsen ges långsiktighet och planeringsro för verksamheten som ger stöd, råd och hjälp till hemlösa.

– Bryggorna bedriver en väldigt bra dagverksamhet för hemlösa i Stockholm stad. Jag har besökt båda Bryggorna och vet hur väl de fungerar, därför är jag väldigt glad över att vi nu har hittat en långsiktig finansiering tillsammans med respektive stadsdelsnämnd, säger socialborgarrådet Anna König Jerlmyr (M)

– Jag är väldigt glad och stolt över den verksamhet som bryggan bedriver. Bryggan på Östermalm betyder väldigt mycket för många människor som befinner sig i en utsatt situation, Johan Sjölin (M), ordförande i Östermalms stadsdelsnämnd.

– För mig har det varit viktigt att hjälpa Convictus att komma bort från den osäkerheten som det innebär att varje år skicka in en ny projektansökan. Med detta beslut får vi en långsiktighet och kan därmed fortsätta att utveckla kvaliteten i verksamheten tillsammans med Convictus, säger Anders Hellström (M), ordförande i Årsta Enskede Vantör stadsdelsnämnd.

Stadsdelsnämnderna kommer att stå för vardera 500tkr av finansieringen och resterande belopp bidrar socialnämnden med. Socialnämnden tillförs vid tertialrapport 1 av kommunstyrelsen ytterligare 3,1mnkr till detta ändamål.

Socialroteln, Stockholms stad
Socialborgarrådet Anna König Jerlmyr (M)

Östermalm stadsdelsnämnd
Ordförande Johan Sjölin (M)

Enskede Årsta Vantör stadsdelsnämnd
Ordförande Anders Hellström (M)

Källa: Moderaterna i Stockholms stad.