Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

EM-kval fotboll i Malmö i höst

 
 

Foto: Wikimedia
Foto: Wikimedia

 
 
 
Sveriges herrlandslag i fotboll möter San Marino på Swedbank Stadion tisdag 7 september.
 – Vi är stolta och glada över att Svenska Fotbollförbundet efter så pass många år förlägger en tävlingsmatch i Malmö. Och vi tycker att nya Swedbank Stadion, det stora fotbollsintresset som finns i Skåne, samt att vi i Malmö FF firar vårt 100:e år i år förtjänar detta. Vi har dessutom mycket goda erfarenheter från samarbetet med SvFF sedan fjolårets succéartade U21-EM, säger Pelle Svensson, vd i Malmö FF.

– Mycket roligt att malmöborna äntligen får en chans att se en A-landskamp på hemmaplan. Jag hoppas publiken nu tar tillfället i akt att heja fram landslaget på ett fullsatt Swedbank Stadion, säger Bo Sjöström, fritidsdirektör i Malmö.

Källa: Malmö Stad

 

 
 
 
 

 

Sveriges herrlandslag inleder höstens EM-kval med att möta Ungern på Råsunda fredag 3 september. Fyra dagar senare möter man San Marino på nya Swedbank Stadion i Malmö. Det är första gången på 27 år som en tävlingslandskamp avgörs i Malmö. Senast var det 25 maj 1983 då Sverige besegrade Cypern med 5-0 i VM-kval och den matchen spelades på Malmö Stadion. Förra gången landslaget spelade i Malmö var inför VM i Japan 2002 då landslaget mötte Schweiz (1-1) också det på Malmö Stadion.

Foto: Wikimedia
Foto: Wikimedia