Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Fjärrvärmeleveranser i Sollefteå kommer igång tidigast måndag morgon

Efter ett elavbrott i centrala Sollefteå medförde att Fjärrvärmeverket i Sollefteå stod utan strömförsörjning sedan klockan 18 söndag kväll.Prognosen var att fjärrvärmeleveranserna skulle komma igång igen tidigast morgon bitti måndag.

Ett elavbrott i centrala Sollefteå har medfört att Sollefteå Fjärrvärmeverk står utan strömförsörjning sedan cirka kl 18 söndag kväll. Störningarna i fjärrvärmeleveranserna berör i stort sett hela Sollefteå inklusive sjukhuset och ett 400-tal anslutningar, mestadels flerfamiljshus. Senaste prognosen är att fjärrvärmeleveranserna kommer igång igen tidigast morgon bitti måndag.

Orsaken till störningen med fjärrvärmeleveranserna beror på ett strömavbrottet på ett 50-tal anslutningar i Sollefteå, varav fjärrvärmeverket är en av de drabbade anslutningarna.

Under söndagkvällen gjorde E.ON försök att koppla in ett befintligt reservaggregat till fjärrvärmeverket för att få igång elförsöjningen, och därmed fjärrvärmeleveranserna igen. Ett fel i aggregatet gjorde att det inte kunde kopplas in, utan ett nytt reservaggregat har under natten fått rekvireras från närområdet.

Det nya aggregatet kommer att vara inkopplat tidigast imorgonbitti, och därefter tar det ytterligare några timmar innan full leveranskapacitet har återuppnåtts.

E.ON har under söndagkvällen också varit i kontakt med Räddningstjänsten i Sollefteå för att få hjälp med att identifiera eventuella risker för människor då temperaturen i området beräknas vara under – 20 grader under natten.

Källa: EON.