Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Häcken utklassade guldfavoriterna Malmö FF med 5-0.

Trots dåliga förhållande med blåst och kallt väder blev det inte någon händelselös match mellan Häcken och Malmö.Det var Häcken som var effektivast och utnyttjade Malmös många misstag och utklassade helt enkelt guldfavoriterna. Häcken tog en tidig ledning och fortsatte sen att spela bra och effektivt. Istället för nån vändning utökade Häcken ledningen och vann till slut med klara 5 -0.

Förutsättningarna inför matchen mellan Häcken och Malmö FF var att båda lagen spelat 0-0 i sina första matcher. Med påskaftonens trista väder, kraftig vind och nollgradigt på Rambergsvallen så kunde man lätt förväntat sig en händelsefattig match.

Det blir dock inte alltid som man förväntar sig. Denna match startade med att Malmö på sitt vanliga vis försökte styra händelsernamen fick problem med en kraftig motvind. Med dåliga beslut på egen planhalva av framförallt Pontus Jansson gjorde att det redan i 5:e minuten blev 1-0 av en frispelad Björn Anklev och i den 24:e minuten så utökade häcken till 2-0 genom Waris Majeed. Däremellan hade MFF haft sin chans att komma tillbaka i matchen på en ganska billigt dömd straff där Daniel Larsson drogs ner. Daniel slog själv straffen själv högt över.
Efter 2-0 tog Häcken över händelserna delvis med hjälp av medvinden och hade ett flertal bra tillfälle att utöka till 3-0. I den 43:e minuten så kom det väntade 3-0 målet på en bra frispark där Renè Makondele dök upp omarkerad i målgården och nickskarvade enkelt in 3-0. Häcken visade under hela första halvlek prov på en mycket snabb omställningsfotboll där man hänsynslöst utnyttjade varje misstag från Malmö.

Andra halvlek och med vinden i ryggen förväntades anstormning från guldfavoriterna. Men redan i 49:e minuten så punkterade definitivt Häcken matchen när Majeed gjorde sitt andra mål och utökade Häckens ledning till 4-0. Häcken försvarade sig bra under resterande delen av andra halvleken och bjöd inte MFF på några riktigt heta målchanser. I den 84:e minuten så fick Häcken en straff som Renè Makondele förvaltade och gjorde 5-0 till sitt Häcken som utklassade MFF denna blåsiga påskafton.

Häcken visade att de har bra nyförvärv inför denna säsong i Waris Majeed som ständigt oroade MFF och dessutom gjorde två fina mål och 19 åriga Oscar Lewicki som balanserade Häckens mittfält på ett utmärkt sett under andra halvlek.