Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sprängdåd i Skärholmens centrum

Foto: David Spak / SpaksMedia.

Tre personer greps av polisen efter ett rånförsök mot en pantbank i Skärholmens centrum på tisdag eftermiddag. Gärningsmännen försökte spränga sig in i lokalerna, men misslyckades.

Tre personer greps efter att de försökt råna en pantbank i Skärholmens centrum på tisdag eftermiddag. Gärningsmännen försökte spränga sig in i lokalen genom en nödutgång, men trots den mycket kraftiga explosionen lyckades de inte ta sig in i lokalerna.
Istället tog de till flykten, men tre av dem kom inte långt. En tillkallad polispatrull stoppade två när de försökte fly på en moped. Strax därpå kunde civila poliser gripa en tredje person i ett bostadsområde bara några hundra meter från brottsplatsen. De gripna är misstänkta för försök till grovt rån.
Ett stort räddningspådrag med räddningstjänst, polis och ambulans kallades till platsen, men ingen brand uppstod till följd av explosionen. Ingen person skadades heller fysiskt. Polisen spärrade av ett stort område runt pantbanken. Man gjorde även ett fynd av ett misstänkt föremål varvid bombgruppen kontaktades , uppger Stockholmspolisen.

Källa: StockholmsNyheter.