Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Elfsborg vände toppmatchen mot Malmö.

Anders Svensson. Foto: Johan Valkonen.

När formstarka Malmö fick möta ett skadedrabbat Elfsborg trodde man kanske att de skulle dominera, men så blev inte fallet. Till en början var det faktiskt hemmalaget Elfsborg som hade mest flyt i spel och flera chanser.

Men när Malmö gjorde ett förlösande ledningssmål till 0 – 1  i den 26:e  minuten mer på chans än skönspel fick de lite mer fart på spelet. Efter ett fint skott strax utanför straffområdet rakt upp  i vänstra krysset av Jimmy Durmaz var målvakten nästan chanslös. Kanske kunde hjälpt om skottet täckts bättre av ersättande mittbacken Anders Vikström. Målvakten Joakim Wulff hann inte med det överaskande och stenhårda skottet. Det var kanske inte rättvist men så är fotbollen ibland. Malmö är ju också bäst i allsvenskan framåt och är väldigt effektiva.

Utav bara farten rullade 10 minuter senare Malmös Wilton Figueiredo in 0 – 2 efter en fin genomspringning med perfekt avvägd touch. Det var nog lite brister i kommunikationen mellan orutinerade mittbacksparet Anders Vikström och Johan Karlsson som ersatte Teddy Lucic och Martin Andersson för dagen.

Men när Elfsborg snabbt reducerade till 1 – 2 direkt på avspark i 36:e minuten med ett snabbt mål av Denni Avdic vände spelet lite. Elfsborg började dominera mer och mer och kämpade på bra mot Malmös effektiva, men inte lika kvicka spel.

Men istället för kvittering för Elfsborg var det  Malmö som fick chansen att punktera matchen i den 80:e minuten i slutet av andra halvlek på en solklar straffsituation där Anders Vikström drog ner Daniel Andersson i straffområdet. Men Malmös Wilton Figueiredo missar straffen ganska rejält och målvakten Joakim Wulff kunde mota bort den ganska lätt.

Istället blir det efter en hård press, straff för Elfsborg i den 86:e minuten då backen Daniel Andersson gör en ödesdiger hands.
Målskytten Denni Avdic gör inget misstag utan sätter straffen till 2-2 snyggt och effektivt. Nu är han uppe i 9 mål och leder skytteligan. Sen blir det inga mer mål även om Elfsborg hade några fina målchanser i slutet. Matchen slutar alltså 2 – 2 och Elfsborg hänger kvar i toppen.