Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Äldre man föll illa på trottoaren vid norra Odenplan

image
Foto: Läsarbild.

En äldre man med käpp ramlade och slog sig blodig vid norra Odenplan vid kl13 tiden. Ambulans anlände och tog med mannen till sjukhus för säkerhetskontroll.

Den äldre mannen hade en liten kasse med glas som han skulle kasta i återvinningen vid Norra Odenplan. På grund av tidigare sjukdom hade han en käpp för att hålla balansen. Han snubblade kanske  till av yrsel och föll troligen på glaskassen som spräcktes. I fallet fick han några jack i huvudet och mindre skärsår från glasskärvorna på marken.
Folk på plats hjälpte honom upp till en låda att sitta på. Samtidigt tillkallades ambulans . Han ville helst slippa åka ambulans, men en man ringde 112 som inte var jättesnabba att bestämma sig.
Mannen som ringde var envis och fick till slut en ambulans utskickad.
Några andra personer pratade med den lite omtumlade skadade mannen. De övertygade honom att besöka sjukvård. När ambulansen kom fick mannen en kort undersökning av räddningspersonalen. De gav honom rådet att åka med dem till akuten på grund av han slagit i huvudet.  Med deras hjälp tog han sig upp på båren och kunde sen snart åka med ambulansen till akuten.

Mannen hade några skärsår och ett par jack i pannan, annars verkade han må ganska bra efter omständigheterna när ambulansen rullade iväg.