Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Planet störtade in i bilen – de klev ur Volvon oskadda

Foto: Essex County fire and rescue service

Den dramatiska olyckan inträffade på North Weald Airfield i Essex. Ett sportflygplan kraschade rakt in i en Volvo XC60 på landningsbanan.

Ett stort eldklot uppstod vid kollisionen – trots detta kunde de åkande i Volvon kliva ur bilen utan en skråma.

Det var vid halv tre-tiden i måndags som den osannolika olyckan inträffade på North Weald Airfield i Essex, England. En åskådare berättar för Daily Mail om hur han såg ett sportflygplan som tycktes göra ett försök till landning. När detta misslyckades hämtade planet höjd och gjorde en vändning för ett nytt landningsförsök. Det var då allt gick galet.

Inte en skråma

I landningsbanans utkant färdades två personer i en Volvo XC60. Planet, en enmotorig AT3-modell, lyckades träffa Volvon i sidan. Planet krossades och ett stort eldklot uppstod vid kollisionen. Trots detta kunde de två personerna i Volvon kliva ur bilen utan en skråma. De hjälpte dessutom den svårt skadade piloten ut ur flygplansvraket. Som tur var befann sig ett team med brandmän vid den avstängda delen av flygfältet. De var på plats för att övervaka en dragrace-tävling.

– De finns till hands i fall något skulle inträffa. De hörde en krasch från andra sidan flygfältet och de skyndade dit för att släcka branden. Ett flygplan hade drabbats av något slags problem och hade försökt landa – hamnat på taxing-sträckan och träffat den här Volvon, säger Steve Brecknell, brandchef för North Weald Airfield till Daily Mail.

Källa: Volvo / På väg