Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Stockholms stad och Skansen bjuder på stort fyrverkeri över Saltsjön

För att öka tryggheten för nyårsfirande stockholmare blir Slussen en fyrverkerifri zon på nyårsnatten. Inga fyrverkerier tillåts inom ett avspärrat område och även bil- och kollektivtrafiken påverkas. Stockholms stad och Skansen bjuder istället firande stockholmare på ett stort fyrverkeri som skjuts upp från vattnet utanför Skeppsholmen och som syns bra från Skansen och från kajerna mot Saltsjön.

Den fyrverkerifria zonen innebär att man inte får ta med sig egna fyrverkerier in på ett avspärrat område. Bakom initiativet står Stockholms stad, SL, Polisen och Storstockholms brandförsvar.

– Nyårsfirandet på Slussen brukar besökas av tusentals familjer, och vi månar om att det ska bli en härlig stämning för alla åldrar. Vi samarbetar med polisen och andra aktörer för att säkerheten ska bli så bra som möjligt. Det ska bli härligt att kunna bjuda på Stockholm när stämningen är som bäst, säger Christoffer Järkeborn (M), ordföranden i Södermalms stadsdelsnämnd.

Området i anslutning till Slussens tunnelbanestation, inklusive Södermalms torg, nedre delen av Katarinavägen och Skeppsbron berörs. Ett större område är avspärrat för biltrafik och kollektivtrafiken på övre delen av Slussen påverkas också. De flesta avspärrningarna beräknas gälla mellan kl 21:00 och ca 01:30. Mer information inklusive kartor över berörda områden finns i länken till höger; Slussen blir fyrverkerifri zon.

Källa: Stockholm Stad.