Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

AIK vann med hela 6-0 mot BP i Tele2 Arena

AIK tog hem segern med hela 6-0 mot Brommapojkarna, borta på Tele2 Arena. I och med dagens seger ligger man endast två poäng bakom Malmö, som leder Allsvenskan. Två 2 – målskyttar och mål på övertid gav resultat.

På lördagen gjorde AIK nytt målrekord i år genom att vinna mot ett chanslöst Brommapojkarna med hela 6 -0 på Tele2 Arena.

Kennedy Igboananike gjorde 1–0 efter 27 minuter, tio minuter senare var MP målvakt chanslös när Igboananike hittade fram till Celso Borges med perfekt passning.

Efter 2–0 fortsatte samma AIK spelare att spela huvudrollerna. Strax innan paus utökade Igboananike ledningen på nick och sju minuter in i andra halvlek gjorde Borges 4–0 på straff.

Slut siffrorna såg ut att stå sig till slutsignal. Men dagen avslutades med Martin Mutumbas 5–0 i den 90:e minuten. Och den inbytte Robin Quaison gjorde en läcker chipp på tilläggstid till 6 -0.