Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Idde och Irma Schultz spelade direkt efter varandra på Love2010 Stockholm

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

Vi fick möjligheten att se både Idde och Irma Schultz spela på Kungsträdgårdsscenen på söndagskvällen 13 juni .

För alla som gillar systrarna Schultz så var det ju perfekt. Jag har inte någon riktig koll  på deras musik, tyvärr. Men de har ju en del likheter när det gäller teman som de flesta kan ta  till sig; hjärta , smärta och kärlek och så vidare, funkar ju i alla läger. Ibland kan jag nog blanda ihop de två systrarna rent ut sagt, de är ju båda mycket lättsamma att lyssna till. Lite för soft ibland för min smak men jag kan förstå attraktionen hos de båda.

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

Hos Idde Schultz är det mest låten ”Fiskarna i havet ” som jag känner till. Den här gången spelade hon tillsammans med Anna Stadling som är mycket duktig hon också. De körde ett litet varierat set med olika mer eller mindre kända låtar. Mellan låtarna så berättar de gärna nån liten historia eller bakgrund till låtvalet. Publiken är helt klart nöjda med spelningen.

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

Irma Schultz Keller är ju ett stort Jody Mitchell-fan som hon även berättar om under sin spelning.  Så hon kommer snart ha en speciell Jody Mitchell konsert. Irma är väl mest känd för den stora massan som sångare, men hon har ju också varit skådis i bland annat filmerna Rånarna och Stenhuggaren. När man ska försöka bedöma deras spelning så får jag ödmjukt säga att det lät ganska bra. Publiken var glada och nöjda trots regn när de fått se Irma spela akompanjerad av  Nicolai Dunger. Får godkänt av mig som inte  är någon  riktig Schultz-fan.