Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Hammarby Damfotboll satsar på publikrekord på söndag

Foto: Hammarby IF Damfotbollförening,
Foto: Hammarby IF Damfotbollförening,

Bästa publiksiffran för Hammarby Damfotboll hittills i år var säsongspremiären då drygt 1600 kom och tittade när damerna spelade på Tele2 Arena. Nu på söndag siktar Hammarby Damfotboll på att fylla Zinkensdamms IP med över 3000 fotbollsfans.

– Det är tuff konkurrens i en stad som Stockholm, titta bara på Eskilstunas publiksuccé i samma liga, säger Pär Lagerström, huvudtränare Hammarby Damfotboll. Men nu har alla chansen: mer dramatik än så här blir det inte och även om man inte gillar fotboll så lovar jag att Zinkensdamm klockan 14.30 på söndag kommer att vara en upplevelse utöver det vanliga på grund av matchens betydelse och alla känslor som är inblandade.

Damallsvenskan är mer spännande än någonsin både i botten och toppen. Piteå har chans på Champions league efter den bästa säsongen någonsin i damallsvenskan och Hammarby har bara förlorat två matcher på hemmaplan de två senaste åren, mot ettan och tvåan i serien.

Pär Lagerströms tips inför matchen mot Piteå på söndag:

Piteå är det lag med bäst form i allsvenskan, två extremt målfarliga forwards som båda gjort över 10 mål. Stockholmstjejen Pauline Hammarlund ligger 2:a i skytteligan på 16 och och har fått ett stort genombrott igår.

Hammarby är skadefria förutom lite osäkerhet kring Clara Markstedts känning i huvudet från kollisionen under matchen mot Mallbacken. Huruvida hon kan spela eller ej kommer att bedömmas av läkare på matchdagen.

Hammarby har jobbat med anfallspelet senaste veckorna för att skapa ännu mer målchanser och det fick effekt mot Mallbacken, de senaste veckorna har vi även jobbat mycket mentalt och truppen känner sig mycket bra förberedda.

Fokus för matchen kommer inte vara specifika detaljer, andra matcher eller taktik utan lust. Med lust och glädje för att spela viktiga matcher kommer bra prestationer av bara farten.

Allt kan hända på söndag och det kommer bli en makalös upplevelse för både spelare, ledare och publik. Kom till Zinkensdamm och upplev en av de häftigaste matcherna i Hammarby Damfotbolls historia.

Hammarby IF Damfotbollförening är en ideell förening som startade sin verksamhet 1970. Visionen för föreningen är bredd och elit i samverkan. Det lever föreningen upp till genom sitt A-lag som spelar i Damallsvenskan 2015, talanglaget Bajen DFF i division 2 Östra Svealand samt Utvecklingslaget som deltar i Svenska Spels F19 liga. Föreningens ungdomsverksamhet har ca 22 ungdomslag som deltar i St Erikscupen.

Tillsammans är vi Hammarby!

KÄlla: Hammarby IF Damfotbollförening.