Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Bröllopsfest med reklampaus

Niklas Strömstedt Foto: David Spak /Photo Passion

TV4 stod för bröllopskonserten i Kungsträdgården med flera svenska artister.

Det var packat med folk för att lyssna på bland annat Ola från Melodifestivalen och Anna-Maria Espinoza. Husband var Kristoffer Nygårds orkester. Showen inleddes med att två artister stod på en stor tårta och dansade som marionetter, som en pik åt Victoria och Daniel som inte precis kommer att leva ett fritt och självständigt liv. Daniel går ju från egen företagare till kungens livegen, det är ju han som bestämmer hur mycket pengar Daniel och Victoria ska få att röra sig med, bland annat.

Jag måste ge en eloge till Tv4 som även gav Republikanska Föreningen utrymme. De visade en intervju med ordföranden Peter Ahltin, advokat och riksdagsledamot för KD, på en stor bildskärm. Han sa att deras medlemsantal ökar i takt med att mediernas uppmärksamhet av bröllopet ökar.

Dessutom uppträdde Carolin af Ugglas med sin låt ”Vi bär upp varandra” som hon hade med i Körslaget. Hon bar en blå klänning som liknade basketkläder.

Ett kul inslag var Nisse Edvalls kärleksskola, som var en parodi på relationskurser, som de visade på bildskärm. Thomas di Leva uppträdde som en parodi på sig själv som vanligt.

Eftersom det var direktsändning fick de ta hänsyn till reklampauser. Medans TV4 sände reklam fick publiken stå och glo och lyssna på CD-skivor. Kunde inte husbandet spela, eller någon av artisterna? TV4 visar att det bara är publiken som sitter hemma i soffan som räknas. Det är ju de som ser reklamen. Vi som ser live kan ju inte se den och räknas därför inte som lika viktiga.

Eagle Eye Cherry avslutade showen med ”Stay tonight”, en ordinär poplåt.