Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Black Dogs kommer till Skandinavien i oktober

Foto: Luger.

I oktober kommer Black Dogs till Stockholm och Oslo för konsert. Det gamla studioprojektet som nu också gör livespelningar har äntligen hittat till oss i Norden. Blir något utöver det vanliga på scen.

På en högtidlig buffé av ostämda syntar, mufflad sång och trasiga TR-909:or stämmer Blank Dogs upp till en samplad feststämning från cirka 1979 eller så. Skit samma om årtalet stämmer men Mike Sniper som döljer sig bakom K9-monikern har under tre år och närmare ett tjugotal släpp låtit oss lyssna till gotisk trivia och psykadeliska diton. För den som lyssnar närmre med tränat öra hör Devo, John Carpenter och Gang of Four leka i bakgrunden till den fantastiskt grymma kuliss/homage som Sniper spelat in på sin 4-kanals portabla kassettstudio (nja, förmodligen användes en lite mer hi-tech dator men ni fattar).

På ”Under and Under”, som gavs ut på supersköna In The Red (Black Lips, Strange Boys, John Spencer Blues Explosion etc), sparkades halvöppna dörrar in men på det allra brutalaste och coolaste vis som man kan tänka sig. Femton små popformaterade slagsånger, skrivna för våra no-fi-hjärtan, som knockade oss direkt. Sedan dess har Blank Dogs, som långt och länge var ett studioprojekt, börjat ställa sig på scen och det var inte en dag för tidigt. Och nu kommer denna succé till Sverige och vi jublar lite. Eller egentligen mer än lite men man vill ju behålla sin värdighet!

Källa: Luger.