Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Antikt med kuriosa prylar i Kista

Foto: Tobias Dahlen / Photo Passion.

Vi besökte Antik och Kuriosa mässan i Kista där det fanns det mesta av antikviteter och prylar. Det var ett myller av saker och hyllmetrar med olika små och större antikviteter eller kuriosa. Det fanns såklart några föreläsare på plats och ett par fina utställningar.

Foto: Tobias Dahlen / Photo Passion.

För en samlare eller om man funderar på att börja är detta en riktig guldgruva att hitta saker. Det påminner lite om en marknad och det är det ju också lite grann. Allt gick ju nästan att köpa om man ville, fast en del utställare hade ju med sig några saker som de absolut inte skulle vilja sälja. Det var ju även några fina utställningar med olika innehåll som bland annat en med skyltar från Konsum från 30 till 60-talet.

Foto: Joakim Holmberg

Några av de minsta prylarna hade Årets samlare  fotografen Sven-Olov Sundin. Han hade tagit med sig en liten del av sin fina exklusiva kamera samling på över 1300 stycken som normalt finns på hans eget Fotomuseum i Osby. Det har han förutom sin fotoaffär. Han hade tagit med sig ett stort antal av små s k Hitkameror från 50-talet. De blev väldigt populära efter kriget när japanerna började massproducera det mesta billigt. Då kostade en sån här kamera 5, 10 eller upp till 50kr ! Och den gick ju att fota med också. Det känsligaste var filmbyte som behövde ett visst mått av försiktighet. Nu får man säkert ge 500kr eller 1000kr för en sådan kamera.

En kul mässa där det säkert finns nåt för alla och en var. Det gäller bara att ta sig tid och gå genom alla dessa små utställningar med saker. Man behöver ju inte resa runt hela landet heller, nu finns allt på ett ställe, väldigt praktiskt. Kanske gör ett nytt besök nästa år med en fet plånbok och shoppingvagn!