Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Underbara barn på Stockholmsmässan

Foto: Underbara barn.

Den här helgen  pågår en mässa som enbart handlar om barn, och täcker det mesta som handlar om barn.

Enligt de själva så gäller mässan barn 2-6 år. Men så strikt är det inte. Min dotter fyller snart sju och jag tycker att jag hade glädje av mässan. Och det faktum att de hade ett seminarium om barn och IT visar att mässarrangörerna försöker täcka ett ganska brett åldersspektrum. Men till just det seminariet kom det inte så många åhörare. De flesta besökarna hade barn i den nedre åldersgruppen. Det var ett intressant seminarium om man har barn som är i den åldern att de är mycket ute på nätet, eller närmar sig den åldern. Men det fanns som sagt någonting för barn i alla åldrar. För barnen i den övre åldersgruppen fanns det, bl.a., prova-på-tennis och det fanns en rullskridskobana och rullskridskor man kunde låna.

Bland utställarna fanns både försäkringsbolaget If och blöjföretaget Libero,  och Geggamoja som säljer barnhjälmmössor o.dyl. Räddningstjänsten var där också och informerade, och hade ställt ut en ambulans och en brandbil. Barnen kunde dessutom prova brandkläder, vilket var populärt.

Foto: Underbara barn.

Det fanns också många leksaker och liknande. En kul sak var Bubber från Ekoleko. Det är en slags sand som uppför sig som modellera, men den är torr och kladdar inte, och den är helt giftfri. Eftersom den redan är torr torkar den inte och blir hård och oanvändbar. Ekoleko är ett webbaserat företag (ekoleko.se) som specialiserat sig på ekologiska och giftfria leksaker.

Imorgon, söndag, kommer bland andra Alexander Schulman besöka mässan och prata om livet med dottern Charlie och sin barnbok Bajsfesten. Och det kommer att hållas föredrag om hur man bemöter barnens trots. Dessutom kommer Zara Larsson, 2008 års vinnare av Talang, komma dit.