Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Chokladfrossa på Nordiska

Foto: Joakim Holmberg

Nu i helgen var det dags för den årliga Chokladfestivalen på Nordiska museet. Det var som vanligt långa köer för att komma in. Arrangörerna räknar med att de hade 14-15 000 besökare.

Ett tips om ni ska dit nästa år är att köpa biljetterna i förväg. Då går det mycket snabbare att komma in.Där inne finns det allt möjligt i chokladväg. Bland annat har de varje år en chokladskulptur-utställning en trappa ner. Varje år är det olika teman. Förra året var det bröllopsklänningar. I år var det sagotema med bl.a. en staty av Kalle Anka med sin  Kajsa. En annan staty föreställde en drakhona med sin nykläckta unge.

Foto: Joakim Holmberg

Bräutiger var där som vanligt och presenterade sina olika marsipan-cigarrer i olika smaker. Den med irish coffee-smak gillade både jag och min sju-åriga dotter. Den var inte så söt. Fazer passade på att introducera en ny variant av sin Geisha-choklad, en kola med toffee. Den var riktigt god. Belgisk Chokladimport hade en riktigt god och fin choklad som hette Neapolitani. Den hade en fin söt-bitter smak.

Femtorp och La Palantine hade mörka choklad-klubbor i form av hjärtan för små finsmakare. La Palantine håller till ute på Siggesta Gård på Värmdö utanför Stockholm. De hade även god och rolig kaffebönschoklad.

Choklad-alien Foto: Joakim Holmberg

Butiken Handgjort, som ligger i Fruängen i syd-västra Stockholm, hade hakat på trenden med lakritschoklad. En idé som kommer från Island från början och har blivit populär i Sverige.

Om ni skulle bli trötta på choklad så finns det en matservering inne på museet som serverar god mat. Vi provade en rostbiffmacka för 45 kr. och en löksoppa för 95 kr. De var båda helt ok.