Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Stora båtar på Scandinavian Boat Show 2010

I år är det mest fokus på Stora Båtar som visas på Stockholmsmässan i Älvsjö. De har en hel armada med stora segelbåtar , motorbåtar eller rena rama yachten. Sen finns det ju som vanligt allt annat som tillbehör och kläder och lite smått och gott.
Utställarna som är i den stora A-Hallen spar inte på krutet , här är de större och fetare än på länge. Det finns många olika typer av båtar, men nu är det mest större modeller som gäller.

En av de minsta segelbåtarna här var på futtiga 26000 kronor är en så kallad 1-krona , från Krona Boats som liknar en optimistjolle. Funkar nog bra för nybörjare och entusiaster med mindre penningbörs. Den är 3 meter lång, 1,5 meter bred och väger bara 53 kg. Djupgåendet är bara 0.1 – 0.75 meter.  Den har även goda egenskaper för rodd, som släpdinge eller  med 2 hkp motor ökar funktionen för hela familjen.

Även klassiska Fabula Campus 6.6 var en annan trevlig lite sak. Det går utmärkt åka en hel familj i denna mindre medelklass segelbåt för 149.800 kronor. Den är på 6.6 meter och med en stor stuvbox och har ett prisat barlastsystem med bland annat vikbar köl för lättare transport.

Sen finns det många båtar som ligger över både 1 och 2 miljoner eller mer. Över hälften av segelbåtarna är över 37 fot och det finns totalt 120 båtar som visas upp.En tredjedel är nyheter.

Till exempel har vi european yacht of the year nominerade segelbåten Elan 350. Den är kanske lite agressivare utseende mässigt ,men har ändå bra med utrymme och komfort utan att kompromissa så mycket.Passar även för den som vill ha mer avancerad skön segling. Mått är 10.6 meter lång, 10,1 vid vatten linjen. Bommen är 3.50 meter. Deplacement är 5350 kg . Priset ligger på 1.240.000 kronor .

Den största motorbåten är nya lyxiga Delta 54. Den är så exklusiv att de bara har hunnit sälja 2 stycken. Priset är cirka 14 miljoner, och då är den fullt utrustad. Vi kan lova att ni blir lite imponerade av de enorma ytor som de har i denna fantastiska båt. Den är faktiskt härligt rymlig och har 2 sovrum med dubbelsäng bak och enormt vardagsrum och framtill ett stort härligt sovrum. På det bakre däcket rymms  både bord och stolar om ni vill sitta ute i solen. Båten är tillverkad delvis i kolfiber och har ett helt nytt skrov som anpassats till Volvo-Pentas IPS-drev. Med 3 stycken IPS/600, ett deplacement på 15 ton och skrovmått 16.6 x 4.6 meter ger den en väldigt behaglig resa upp till 40 knop! Lägg till plattformen så blir den 18.1 meter lång. Det märks att de lagt ner mycket möda att få till så mycket utrymme och hög kvalitet som möjligt.

Det finns såklart massor av tillbehör till både stora och mindre båtar av olika slag och kläder ,skor och säkerhetsutrustning