Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Antikmässan lockar tusentals intresserade

Det var långa köer utanför entrén till Antikmässan på Stockholmsmässan i Älvsjö. Det är en fantastisk stor utställning som inspirerar och attraherar massor av folk. Och det bästa av allt; Allt är till salu för hugade och penningstinna besökare. Det finns allt från rena konstföremål , smycken, historiska möbler, tavlor och småsaker till rena rama leksaker. Även böcker och barnavdelning finns på mässan som inte är för stor även om det myllrar av föremål i många av utställarnas montrar.

Det är också självklart en massa föredrag och inspirerande talare avlöser varandra. Det finns till exempel flera av antikrundans experter på plats som Bo Knutsson, Peter Pluntky och Peder Lamm bara för att nämna några.

Är man det minsta intresserad av antikviteter och konst så är detta ett gyllene tillfälle att spana in trender och kanske hitta de där prylarna eller föremålen som man saknade eller bara njuta av alla vackra och trevliga utställningar.

Trenden är att man vill ha lite intressanta föremål med en historia som besjälar och ökar värdet på sina fina saker man skaffat. Sen kan det vara de mest olika föremål. En av utställningarna visar några exempel som inspirerats av Hitchcockfilmen Spellbound.

Småländska designmöbler från 1900-1999 visas också upp i en utställning gjord av Möbelriket, vilket kommer bli en grund för ett tänkt småländskt Designmöbelmuseum i Lammhult.