Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

TUR – mässan lockar i Göteborg

TUR mässan i Göteborg lockar många, till helgen kommer den att besökas av tusentals resesugna.Det är resebranchens största mässa med över 1000 utställande företag och byråer från Sverige och övriga världen. Resandet kommer att öka igen tror de flesta i branchen. Resandet och turismbranchen har utvecklats och fått en del nya möjligheter

Det är full aktivitet på resebranchens stora TUR mässa i Göteborg. Det finns företag ,föreningar från hela Sverige, Europa och så gott som hela världen. Det här är en av de viktigaste mässorna för rese och turistnäringen.
Resebolag och turistbyråer har placerat landsvis ,men blandas ändå på en del avdelningar. Det är en stor mässa så för att få lite överblick måste man kolla den där tjocka deltagarlistan. För den publika massan i helgen med glada besökare så kan de ju bara glida runt och låta utställarna försöka locka in dem till deras monter med olika bjudningar och tävlingar. Lotteri är ett populärt knep som även används på branchmässor.

En del av utställarna har satsat mycket på sin monter och gjort ett påhittig anpassning till deras specialitet. Mat och snacks bjuder de flesta på ett eller annat vis. Men de som drar lite extra intresse har någon speciell look eller uppbyggnad. En del av flygbolagen har ju sina uniformer som drar till sig blicken från folk. Det kan faktiskt vara ett ganska enkelt sätt att få uppmärksamhet i detta stora hav av möjligheter som öppnar sig för de besökande potentiella kunderna.

Några av de största som SJ och flygbolag Star Alliance finns såklart på listan över påkostade montrar men det finns en mängd mycket trevliga utställare som med små medel ändå lyckas sticka ut i mängden. Den fina svenska ostindiefararen Göteborg har ju självklart en liten ,men fin monter med modell av skeppet och autentiska kläder som även brukar användas vid seglatserna.De modiga som vågar ge sig ut med denna resa får en riktig smak av historien .

De afrikanska länderna kan sticka ut med sina fina safari-inspirerade montrar och de rosa bussarna syns ju lång väg. Äventyrsturism blandas också med lite ekoturism. I Sverige är det storstäderna som slåss om intresset. De mindre orterna kan plocka poäng med sina specialiteter och olika naturupplevelser såklart.
Det gäller ju förstås överallt från norra Sverige, Norska fjällen, medelhavets badorter och buddisttempel i Thailand. Matresor är en stor industri i sig liksom olika sporter som golf och skidåkning. Löpning är en annan populär sport som för många till de olika löpartävlingarna och evenemang runt jordens större städer.

De större turistplatserna finns som vanligt med sina etablerade områden. Storstäder som New York, London, Paris, Rom och länder som USA, Frankrike, Spanien, Tyskland konkurrerar med populära Thailand, Egypten, Norge, Marocko och Kanarieöarna. En del är alltid aktuella medan en del nya kommer och går lite beronde på intresse och självklart världsekonomin.
Efter senaste krisen så har det varit lite neråt men det verkar ha blivit bättre nu åter och branchen ser ut att öka igen.

Med massor av information och engagemang kan man säkerligen få stort utbyte av den här TUR mässan som lockar tusentals varje år. Om du är sugen på att resa nånstans så kan den här mässan ge mycket.