Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Stockholm Jazz fest inleder sommaren

Det kommer att svänga ovanligt mycket på Skansen i sommar. Sthlm Jazz Festival inleder sommaren 17-19 juni. I tre dagar fylls Sollidenscenen och Galejan med några av världens, och Sveriges, främsta artister som Cassandra Wilson, Bobby Womack, Angie Stone, Zap Mama, Prylf, David Sanborn Trio feat. Joey De Francesco, Goran Kajfes Subtropic och många flera.
I år kommer festivalen särskilt att inrikta sig mot barnfamiljer med aktiviteter som passar hela familjen. Det blir Önskehatten och Vodouverkstad i familjeområdet och konserter för barn med Anders Widmark, Paavo och Bohuslän Big Band med Räkna med skägg.
För alla aktuella program och artister gå till www.stockholmjazz.se.

Den 11 juli har Skansens egen jazzserie Blå måndag premiär. Då står Georgie Fame på Sollidenscenen tillsammans med sommarens husband: Kjell Öhman, Hans Backenroth och Jocke Ekborg. Fame slog igenom som popidol på 60-talet och fick senare chansen att turnera med Count Basie Big Band. I dag räknas han till en av världens främsta jazzsångare.

Blå måndag fortsätter sedan med artister som Mathias Algotsson Trio, Andy Pfeiler kvintett, Svante Thuresson, Bengt Hallberg och Rune Gustafsson. Jazzmåndagar blir det ända fram till den 22 augusti då jazzsommaren avslutas med Peter Asplund och Margareta Bengtsson med Sandviken Big Band.

Före Blå måndag-konserterna kan Skansenbesökare njuta av Verandajazz på Gubbhyllan, och efteråt dansa på Galejan till Leif Kronlund och Skansens storband. Leif Kronlund har uppträtt på Skansen i drygt 60 år, han fyllde 80 år i april och Skansens storband fyller 30 år i sommar! Det kommer att firas med en rad specialinbjudna gäster på danskvällarna.

Sthlm Jazz Fest
17-19 juni

Blå måndag
11 juli kl 19.30 Georgie Fame med Kjell Öhman, Hans Backenroth och Jocke Ekberg

18 juli kl 19.30 Mathias Algotsson Trio

25 juli kl 19.30 Svante Thuresson, Kjell Öhman, Hans Backenroth och Jocke Ekberg

1 augusti kl 19.30 Christina Gustafsson, Erik Söderlind, Birgit Lindberg, Anders Färdal, Kjell Öhman, Hans Backenroth och Jocke Ekberg

8 augusti kl 19.30 Andy Pfeiler kvintett

15 augusti kl 19.30 Bengt Hallberg, Rune Gustafsson, Kjell Öhman, Hans Backenroth och Jocke Ekberg

22 augusti kl 19.30 Peter Asplund, Margareta Bengtson, Sandviken Big Band under ledning av Mats Hålling

Verandajazz
11/7-22/8 Verandajazz kl 17-19, Restauration Gubbhyllan

Storbandsdans
27/6-29/8 Dans till Skansens Storband med Leif Kronlund kl 20-23, Galejan.

 

Källa: Stiftelsen Skansen.