Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Colombiansk salsa bjuder upp till dans

La-33. Foto: Kulturförvaltningen i Malmö.

Den 21 juni är det dags för La-33, Colombias hetaste salsaorkester, att gästa Sommarscen på Pildammsteatern och bjuda Malmöborna på en vital konsert som bjuder upp till dans.

I Bogotá har det på de senaste åren skett en renässans för salsan. I fronten för denna rörelse står La-33, 12-mannabandet som genom att blanda det klassiska soundet från sextio- och sjuttiotalets salsaklubbar i New York med dagens nya sound, lyckats förena den yngre generationen och ’the old schoolers’. Deras ”La Pantera Mambo”, som bygger på Henry Mancinis Rosa Panter – tema, har blivit en megahit på dansgolv över hela världen. Nu besöker de Pildammsteatern.

Med en vital musikalitet, ett hejdlöst groove och en dynamisk scenshow framför dessa unga lovande musiker från Colombia salsa dura, mambo och boogalooo. Repertoaren innehåller både egna kompositioner och egensinniga salsatolkningar av alltifrån Mancini till Sting.

La 33 har full blåssektion, virtuosa solister och inte mindre än tre karismatiska sångare. Allt kryddat med enorm spelglädje och en ljuvlig underström av colombiansk jazz.

Källa: Kulturförvaltningen i Malmö