Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Runhoppet den 2-3 juli på Veda – Populärt evenemang på historisk mark

Ambtition möter tradition när Runhoppet arrangeras i år igen på Veda. Klasserna går från 1m till 1,30m. Det är ett otroligt stort intresse för tävlingen konstaterar Anna Berggren, ny Ordförande i Vallentuna Ridklubb sedan mars 2011. När vi stängde för anmälan hade vi fått in nära 600 anmälningar vilket är ett resultat av att tävlingsryttarna återkommer från år till år samt att tävlingens goda rykte sprider sig vilket bidrar till en stadig ökning av anmälningar. Fortfarande strömmar efteranmälningarna in och vi har snart nått toppen av anläggningens förmåga.

Vi har en stor spridning i åldrar på tävlingsryttarna berättar Charlotte Sunnberg, tävlingsledare. De är i spannet 14-61 år. Vi har anmälda som åker 55 mil för att tävla hos oss och vi vill ge dem och publiken en trevlig upplevelse. I år arrangeras tävlingen i Lokal och Regional klass men nästa år är ambitionen att hålla ett tre dagars meeting och höja nivån ytterligare med en Nationell klass.

Nya styrelsen på Vallentuna Ridklubb arbetar målinriktat för att höja kvalitén på klubbens verksamhet. Ett tätt samarbete med ridskolan och intensivt arbete med verksamhetsplaner, värderingsgrund och kommunikationsfrågor har gjort att medlemsantalet ständigt ökar. ”Vi har ryttare på elitnivå i såväl hoppning som dressyr” berättar ordförande, Anna Berggren. ”Målsättningen är att kunna arrangera tävlingar som lever upp till den standard som dessa ryttare förväntar sig och förtjänar.”

Runhoppet äger rum första helgen i juli. Vallentuna Ridklubb lägger mycket energi på att såväl ryttare som publik ska trivas på tävlingsplatsen. I den vackra miljön på Veda kan man njuta av spänningen som tävlingarna bjuder på, trevlig samvaro samt ett varierat utbud av mat, dryck och tilltugg.

Källa: Vallentuna Ridklubb.