Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Godkänt för Måns Zelmerlöv

Måns Zelmerlöv Foto: Tobias Dahlén/ Photo Passion

Igår, tisdag, var det årets premiär för Allsång på Skansen och dessutom premiär för Måns Zelmerlöv som programledare. Hans insats får klart godkänt och artisterna också.

Måns Zelmerlöv kan pusta ut. Han klarade av sin debut som programledare för Allsång på Skansen med glans. Under minglet efteråt berättade han att han tvekade länge att ta uppdraget, men magkänslan sa honom att det var rätt. Han bjöd på en bra show. Det var bra fart med mycket energi utan att bli forcerat. Signaturmelodin ”Stockholm i mitt hjärta” framfördes med bravur.

Det var ett bra och blandat artistuppbåd och allsånger, fast med betoning på Skåne första dagen. Måns Zelmerlöv är ju från Lund. En av allsångslåtarna var ”Jag är en gåsapåg från Skåne”. Bland artisterna såg vi bland annat Lunds studentsångare, som var en grupp män i skilda åldrar. Många av dem såg ut att ha tagit studenten för länge sedan. De framförde ett par nummer själva och deltog i flera av de andra artisternas nummer som back-up. De gjorde första versen av Peps Perssons ”O`boy” i körversion, sedan deltog de när vi sjöng hela låten som allsång.

September och Lunds studentsångare Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion

Det blev jubel när Måns sa att det blir september redan i juni. Då förstod vi att det var dags för den ena av kvällens två stora stjärnor, nämligen just September. Hon gjorde sin låt ”Party in my head” med sex dansare på scenen. Sedan framförde hon ”Mikrofonkåt” tillsammans med Lunds studentsångare. Det svängde riktigt bra om henne. Hon avslutade med ett allsångsnummer; ”Så skimrande var aldrig havet”, en Evert Taube-låt. Hennes nästa framträdande blir i Borås på torsdag.

Den andra stora stjärnan för kvällen var Danny. Självklart framförde han låten ”In the club” som han kom tvåa med i finalen i Melodifestivalen. Efter det sjöng han sin nya låt ”Tonight”, en snabb discolåt.

Danny med dansare Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion

Bland de övriga artisterna fanns det även ett par stora stjärnor av lite äldre årgång, nämligen Benny Andersson och Tommy Körberg. De var där tillsammans med Helen Sjöholm och BAO. Deras framförande var heller inget att klaga på. Helen Sjöholm sjöng sjöng både fint och kraftfullt. Under minglet frågade jag Benny Andersson om han och Björn har några planer för närvarande. De håller på att jobba på att sätta upp ”Kristina från Duvemåla” i Helsingfors i februari.

Komikern Per Andersson, från bland annat Grotesco, gjorde en riktigt rolig parodi på Mikael Wiehe. Per Andersson gjorde även ett par humornummer under Melodifestivalen. Efter parodin på Mikael Wiehe sjöng vi hans ”Flickan och kråkan” som allsångsnummer för att visa att parodin inte var illa menad.

Kalle Moraeus, Tommy Körberg och Helene Sjöholm Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion

Showen får ett klart godkänt.

Måns blir gratulerad av sin flickvän Marie Serneholt Foto: Joakim Holmberg

 

 

Betyg: