Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ett nätverk endast för Sjuksköterskor

Tanken med SskWebben är på sikt såklart att engagera så många Sjuksköterskor som möjligt. Inne i nätverket skall man kunna hålla kontakten med kursare, kollegor och andra Sjuksköterskor runt om i landet.Bakom satsningen står det oberoende och privatägda företaget Rondena AB som även driver Ronden. Dörrarna för SskWebben öppnades första augusti och är nu igång. Marknadsföringen sker i första hand genom andra sociala medier och såklart Ronden.

– Visionen och tanken om ett nätverk för Sjuksköterskor har funnits inom mig ända sedan min tid på Familjeliv som är ett nätverk för föräldrar. I och med att min blivande fru är just Sjuksköterska så har vi såklart pratat om detta väldigt mycket och när jag sedan fick äran att arbeta på läkarnätverket MedUniverse så blev ju de tankarna inte färre precis, säger Andreas Bergström VD för Rondena AB och huvudpersonen bakom SskWebben.

Tanken med SskWebben är på sikt såklart att engagera så många Sjuksköterskor som möjligt. Inne i nätverket skall man kunna hålla kontakten med kursare, kollegor och andra Sjuksköterskor runt om i landet. Dett är möjligt genom att man kan starta grupper för exempelvis arbetsplatser eller examensklasser, man kan diskutera yrkesrelaterade ämnen i vårt forum eller chatta live i vår funktion ”Kollega online” och självklart kan man knyta till sig vänner och kollegor via sin profil inne i nätverket.

– Många Sjuksköterskor arbetar själva med mycket ansvar. Ofta på rehab och inom äldreomsorgen och speciellt nattetid. Tänk då vad en funktion som ”Kollega online” kan betyda. Då har man ständigt kontakt med andra kollegor som arbetar den natten och kan rådfråga exempelvis eller bara knyta kontakt till. Denna funktion liksom många andra är såklart beroende av antalet medlemmar och kommer bara bli bättre och bättre med tiden. Jag tror att Sjuksköterskorna förstår värdet av att också ha ett stort och populärt nätverk precis som många andra akademiska yrken redan har idag, säger Andreas.

En annan tanke med nätverket är också att fungera som marknadsplats och utbildningsforum för icke Sjuksköterskor. SskWebben vill utbilda och informera allmänheten om vad yrket är för något och vad det innebär att vara Sjuksköterska. Många vet inte idag vad det är för skillnad på exempelvis undersköterska och Sjuksköterska vilket är mycket konstigt och dåligt tycker vi.

För att bli medlem så besöker man bara SskWebben och registrerar sig. Där får man intyga att man är utbildad Sjuksköterska med giltig legitimation samt ange personuppgift för kontroll mot Socialstyrelsen och HOSP. Men kom ihåg. Nätverket är endast för Sjuksköterskor!

Källa: Ronden(Rondena AB)