Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Fika med unga, hyllade regissörer och producenter på Sommarbio

Stockholms filmfestival arrangerar picknick med framgångsrika regissörer och producenter, där filmintresserade under avslappnade former kan få tips om hur man tar sig in i filmbranschen. Träffa till exempel duon bakom hajpade KYSS MIG och producenten bakom hyllade MAN TÄNKER SITT.

Stockholms filmfestival arbetar för att visa kvalitetsfilm och uppmuntra en ny generation filmskapare. Vi har i över 20 år delat ut stipendiet 1 km film som riktar sig till kortfilmsregissörer, och i år delar vi för första gången ut ett långfilmsstipendium till en kvinnlig regissör i början av sin karriär.

För att uppmuntra alla som är intresserade av att arbeta med film, kanske till och med har ett eget filmmanus liggandes i byrålådan, bjuder vi nu in till ett avslappnat möte med aktuella och spännande regissörer och producenter. På söndag kväll innan Sommarbiovisningen av 2 steg från Håkan samlas flera av de nya stjärnorna på filmskaparhimlen i Rålambshovsparken för att ta en fika och prata med dig. Nu har du chansen att ta reda på hur man går till väga för att få en producent, få klart ett manus, tar kontakt med SFI för att få ekonomiskt stöd. Hur ser vägen ut för en film, från idé till biopremiär?

På plats finns
Alexandra-Theresa Keining, regissör Kyss mig
Josefine Tengblad, producent Kyss mig
Erika Wasserman, producent Man tänker sitt
Emil Jonsvik, regissör 7X
Lars G Lindström, filmkonsulent på SFI som bland annat har gett stöd till Melancholia
Eventuellt tillkommer fler namn.

När söndag 21 augusti kl 19.00-20.00
Var Rålambshovsparken under Sommarbio
Vad Vi bjuder på kaffe och en pratstund med regissörer, producenter och filmkonsulenter.
Värd för kvällen är Telia, som också är en av initiativtagarna till Långfilmstipendiet.

Picknicken är en del av Sommarbio, där Stockholms filmfestival visar bio i Rålambshovsparken kl 20.30 den 17-21 augusti. På kvällen den 21 visar vi 2 steg från Håkan, den nya dokumentären om Håkan Hellström.

Sommarbiofilmerna
18/8 Black Swan
19/8 Buena Vista Social Club
20/8 Ebba the Movie
21/8 2 steg från Håkan

Källa: Stockholms filmfestival.