Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Flera namnkunniga artister i sista Sommarkrysset

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

I 2011 års sista sommarkryss fick Lena Philipsson, Jill Johnson, Ison o Fille äran att underhålla med varierad musik. Dessutom hade dansbandet Rolandz äntligen hittat hit och kunde äntligen bjuda på sin musik live.

Lena Philipsson inledde genom att sjunga ”Jag ångrar ingenting” med inlevelse och energi. Hon till och med gick ner på knä på scenen och publiken var ganska snabbt med.

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

Första akten gick snabbt och efter pausen ställde sig Jill Johnson på scenen i svart knälång klänning. Hon drog av sin nya låt ”Flirting with disaster” från sin kommande skiva. En låt som närmast kan beskrivas som rockig country. Låten gick väl hem hos publiken.

Efter Jill Johnsons framträdande fick vi så äntligen se när Roland hittade sin pappa, Christer Sjögren. Det är väldigt svårt att förstå hur Christer Sjögren ska kunna vara pappa till Roland, så totalt olika som de är.

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

Nästa artist upp på scenen var Ison och Fille som framträdde med sin ”Sena nätter, tomma glas”. De startade från gången nedanför scenen. På scenen hade de uppbackning i form av en kvinnlig artist som sjöng i refrängen samt ett discjockeybord med dj. Ison och Fille ropade ut att alla händer måste upp. Händer åkte upp i luften enligt instruktioner. Discofeeling strax innan paus nummer två med andra ord.

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

Akt tre började med att Gry delade ut vinsten från kryss nummer två för att sedan efterlysa Rolandz som ännu ej syntes till någonstans. Ett klipp visade hur de ”parkerade” bussen på ett kanske inte alltför bra sätt på Djurgårdsfärjan. Bara stunden senare dök det silvrigt glittriga bandet upp och drog av en dansant låt. Bandet var samspelta och Roland (Robert Gustavsson) utnyttjade i stort sett hela scenen. Han hittade även ett par trosor på scenen som det viftades med. Någon busvissling hördes.

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

Den sista akten av Sommarkrysset fick Lena Philipsson, som nu bytt om till en svart kreation, avsluta med sin egen ”Månsken i augusti”. En väldigt passande låt med tanke på titeln även om kanske inte just månen syntes på kvällshimlen. Augusti stämmer däremot. Scenen ramades vackert in av ett oräkneligt antal lyktor som ställts ut längs med kanten och i trappan. Väldigt läckert. Det enda som sedan återstod var att Gry ramade in kvällen och säsongen med att tacka publiken och hoppas på återseende. Då hade redan solen hunnit gå ner för ett bra tag sedan.