Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ida Gudmundsson blev Årets Nystartare

Inredaren och konstnären Ida Gudmundsson har tilldelats utmärkelsen Årets Nystartare, ett pris som premierar nystartade Göteborgsföretag med affärsidéer som innehåller entreprenörskap, kreativitet och mod och som har fått rådgivning genom Biskopsgårdens Företagsrådgivning.

För att stödja företagsetablering i Göteborg har PwC instiftat priset Årets Nystartare. Förstapriset i 2011 års tävling gick till Ida Gudmundsson som med mod och kreativitet har hittat en nisch inom inredning och konstnärskap. Prissumman är på 20 000 kronor och kan användas till rådgivning för utveckling av företaget eller sig själv.

Även ett andrapris på 10 000 kronor och ett tredjepris på 5 o00 kronor har delats ut. Andrapriset gick till Frida Sörensen som söker nya vägar till att stödja ungdomar i svårt utsatta miljöer. Tredjepriset gick till Abdulla Anvar som har byggt upp en framgångsrik verksamhet inom elektronikområdet mitt i Biskopsgården.

– Med priset vill vi stödja projektet i Biskopsgården samtidigt som vi vill uppmärksamma företagare med spännande affärsidéer. För PwC är både nyföretagande och mångfald väldigt viktiga frågor. Dels i ett samhällsperspektiv och dels för att utveckla näringslivet och skapa ökad lönsamhet, säger Christian Karlsson, affärsrådgivare vid PwC i Göteborg och ansvarig för tävlingen Årets Nystartare.

Juryns motivering för vinnaren av förstapriset:
”Ida Gudmundsson har visat prov på mod och kreativitet genom att hitta en egen unik nisch, mellan traditionella inredare och konstnärer. Ida har på ett smart sätt använt internet som kommunikationskanal och med kommentaren: ”Frihet att inte behöva vara konstnär” visar Ida prov på en stor insikt i sin affärsidé.”

Om tävlingen Årets Nystartare:
I förstaskedet valdes 10 företag ut bland 100 nyregistrerade företag från Göteborg. De nominerade fick beskriva sin verksamhet vid en personlig intervju med PwC. Av dessa valdes sedan tre vinnare ut. Priset delades ut i samband med invigningen av Sjumilahallen den 29 oktober 2011.

Källa: PwC.