Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Nu är det klart – Hon är Lucia 2011

Foto: SverigesLucia.

Aida Lindqvist, 21 år från Gällivare är Lucia 2011. Hon var den av de sju kandidaterna som lyckades samla in mest pengar till Radiohjälpens insamling för Världens Barn. Hon kröns vid en ceremoni idag lördag klockan 15.00 på Skansen

– Det är en stor ära att vara den som samlat in mest pengar till Världens Barn, säger Aida.

Sången tillsammans med det sociala ansvarstagandet är det viktigaste med Lucia 2011. Samtliga kandidater har i år arbetat med Radiohjälpens insamling för Världens Barn, som verkar för barns rätt att inte utnyttjas i sexhandel.

– Luciatiden har gett mig otroligt mycket som människa, dels tillsammans med de andra tjejerna men även att få arbeta med Världens Barn.

Att sjunga är en viktig kraft- och glädjekälla för Aida. Just nu studerar hon på juristprogrammet med målsättningen att jobba med mänskliga rättigheter. Hon styrs av tanken att vi alla kan göra världen till en bättre plats och att varje ansträngning, oavsett storlek, leder till förändring .

– Jag kommer att fortsätta sprida uppmärksamhet kring Världens Barn och hoppas kunna arbeta med dem under lång tid framöver.

Det stora Luciafirandet går av stapeln den 13 december klockan 18.00 på Skansen då Aida tillsammans med sina tärnor uppträder på Bollnästorget.

Källa: Swedish Traditional Event.